nieuws

Straatrover op heterdaad betrapt

Politieman (archief)
Politieman (archief)
ROTTERDAM - Een 40-jarige Rotterdammer is vrijdagochtend op heterdaad betrapt bij een poging tot straatroof. De politie in Rotterdam-west hield op dat moment een actie in burgerkleding om juist deze verdachte in de kraag te vatten.
In de wijk het Nieuwe Westen in Rotterdam werden de afgelopen week drie straatroven gepleegd. Vermoedelijk steeds door dezelfde dader.
De wijkagent van het gebied organiseerde vrijdagochtend een actie om de straatrover aan te houden. Agenten in burger surveilleerden op verschillende plekken in het gebied.
Een agent in burger zag op de Heemraadssingel een vrouw lopen die op enige afstand leek te worden gevolgd door de verdachte. Hij rende in de richting van de vrouw toen hij haar een woning in zag lopen. De wijkagent wilde de man vervolgens aanhouden op verdenking van een poging tot straatroof of aanranding.
Toen de verdachte de wijkagent opmerkte pakte hij een glimmend chromen voorwerp onder zijn jas vandaan. Hij richtte ermee op de wijkagent. Die trok daarop zijn vuurwapen. De verdachte liet het voorwerp toen vallen. Het bleek later een pijpje te gaan waar drugs mee wordt gerookt.
De man zit vast en wordt ook verhoord over de drie andere straatroven.
Foto: Archief

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl