Heren Rotterdam door na kraker tegen Uhlenhorst

ROTTERDAM - De mannen van hockeyclub Rotterdam hebben zaterdag de laatste acht bereikt van de Euro Hockey League. Op eigen veld werd het Duitse Mülheim Uhlenhorst na een penalty shoot-out met 9-8 verslagen.
Rotterdam kende een fabuleuze start in het eigen stadion. Via twee doelpunten van Nick Wilson en een eigen goal van een Duitser stond de thuisploeg al snel op een 3-0 voorsprong. Vlak voor rust werd de marge zelfs nog groter. Wederom was het Wilson die het net wist te vinden.
Na rust zagen de bezoekers een ander Uhlenhorst. De Duitsers kwamen grandioos uit de kleedkamer en scoorden binnen vijf minuten driemaal. Rotterdam kwam weinig meer in het stuk voor en de dat Uhlenhorst de 4-4 maakte was naar verwachting. In de daaropvolgende verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren, waardoor een strafballenserie de beslissing moest brengen.
Rotterdam-doelman Pirmin Blaak ontpopte zich daarin tot held. Op onder meer de beslissende Duitse poging bracht de keeper redding, waardoor Rotterdam zich plaatste voor de kwartfinale. Daarin treft de ploeg maandag East Grinstead.