Barendrecht velt vonnis over ARC

Barendrecht-IJsselmeervogels
ROTTERDAM - Barendrecht heeft zaterdag voor bedroefde gezichten gezorgd op sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. De topklasser versloeg ARC met 4-0, dat daardoor degradeerde.
De ploeg van trainer Jack van den Berg kwam pas laat op gang in het belangrijke duel. Christian Opschoor zorgde in de 56e minuut pas voor de openingstreffer. Daarna ging het hard. Marvin van der Pluijm maakte twee minuten later de 2-0 en in minuut 65 benutte Youri Rombouts een strafschop. De schade voor de Alphenaren werd nog groter na een eigen doelpunt.
Barendrecht staat na 26 wedstrijden op de twaalfe plek in de topklasse. Zaterdag ging het Harkemase Boys voorbij, dat met 2-1 verloor van GVVV. Ook SVZW liet punten liggen. De club uit Wierden ging met 4-1 onderuit tegen HHC Hardenberg.
Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B won RVVH de topper van Scheveningen met 2-0. Roel van Rixoort was de grote man bij de Ridderkerkers met twee goals. RVVH staat met nog vier wedstrijden te spelen op de vierde plaats. De achterstand op koploper Scheveningen is zes punten.
LRC Leerdam pakte drie broodnodige punten in de strijd om degradatie. Zwaluwen Vlaardingen werd dankzij een late treffer met 2-1 verslagen. De voorsprong van LRC op hekkensluiter Heerjansdam is nu vijf punten. Nivo Sparta werkte aan het zelfvertrouwen in de wedstrijd tegen Hoek. Op eigen veld werd er niet veel gescoord, maar de drie punten bleven dankzij een 1-0 zege wel in eigen zak.
Eerste klasse B
Smitshoek blijft de koploper in de eerste klasse B. De Barendrechters waren zaterdag met 5-2 te sterk voor middenmoter RCL. De voorsprong op nummer twee Deltasport bedraagt negen punten, met nog vier wedstrijden te spelen. Deltasport won ook. De Vlaardingers boekten een 2-1 zege op Spijkenisse.
GHC klimt een plaats. Dankzij een 2-1 overwinning op Breukelen staat de ploeg nu derde. Alexandria '66 heeft met GHC geruild, omdat de Rotterdammers met 2-1 verloren van FC 's-Gravenzande. Leonidas was niet opgewassen tegen Nootdorp. De uitslag van dat duel was 4-2. DSO boekte verrassend genoeg een overwinning tegen het in vorm verkerende Vitesse Delft (1-0) en FC Rijnvogels won met dezelfde cijfers van BVCB.
Eerste klasse C
Stedoco had geen problemen met De Zwerver. Op eigen veld werd er met 5-1 gewonnen. Ook nummer twee Heinenoord haalde flink uit. Roda Boys werd met 7-1 verslagen. Het verschil tussen beide ploegen is nu zes punten in het voordeel van Stedoco.
Oranje Wit verloor van Alblasserdam met 2-1, maar bezet nog wel de derde positie. VVGZ volgt de Dordtenaren na een 1-1 gelijkspel bij Zaamslag. VVC '68 leed weer een ruime nederlaag, ditmaal 5-0 tegen Almkerk. VVC staat nu tien punten achter op Rijsoord, dat met 3-3 gelijkspeelde tegen Sliedrecht. GPC Vlissingen en Everstein maakten er geen spektakelstuk van. In Zeeland bleef het 0-0.