nieuws

Lichte stijging aantal verkeersdoden

Ongeluk_A15_2
Ongeluk_A15_2
ROTTERDAM - In Zuid-Holland zijn vorig jaar 98 mensen om het leven gekomen in het verkeer, vier meer dan in 2010. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In Rotterdam overleden tien mensen in het verkeer. Een jaar eerder waren er 14 slachtoffers te betreuren, meldde de gemeente.
Landelijk is voor het eerst in tien jaar sprake van een stijging: in heel Nederland kwamen 660 mensen om door verkeersongelukken, ten opzichte van 640 slachtoffers in 2010.

Fietsers kwetsbaar

Vooral fietsende ouderen zijn vaker het slachtoffer van een verkeersongeluk. Onder automobilisten en motorrijders nam het aantal verkeersdoden juist verder af, meldt het CBS. Het kabinet wil het aantal verkeersdoden in 2020 hebben teruggebracht tot 500 per jaar.
Het ministerie van Infrastructuur onderzoekt of en hoe de wegen in de bebouwde kom veiliger kunnen worden gemaakt. Vanaf 1 juli zal bijvoorbeeld een nieuw verkeersbord woden geïntroduceerd, waarop duidelijk staat dat in woonerven maximaal 15 kilometer per uur mag worden gereden. Nu staat er alleen een rechthoekig blauw bord met spelende kinderen op woonerven.
Foto: archief

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl