nieuws

VVD: Havenbedrijf moet meebetalen aan tunnel

blankenburgtunnel
blankenburgtunnel
ROTTERDAM - De VVD in de Tweede Kamer heeft opnieuw een beroep gedaan op het Havenbedrijf om mee te betalen aan de aanleg van de Blankenburgtunnel. Door die bijdrage kan tolheffing voor vrachtwagens voorkomen worden.
De Tweede Kamer rondt donderdagavond een eerder debat met minister Schultz van Haegen af. Een meerderheid steunt het plan voor een iets langere Blankenburgtunnel, om daarmee de natuur te sparen.

'Maximale nep'

De oppositie blijft zich verzetten tegen de tunnel. GroenLinks noemde de 600 meter lange overkapping van de 2,5 kilometer lange tunnel 'maximale nep'. Voor het debat was er een kleine demonstratie van natuur- en milieuorganisaties. Ze riepen de Kamerleden op zich niet met een kluitje in het riet te laten sturen.
De oppositie in de Kamer had het vooral gemunt op het CDA, dat eerder pleitte voor een volledige overkapping van de verbindingsweg naar de tunnel toe. Kamerlid De Rouwe stelde dat de Kamer de minister moet vertrouwen wanneer ze zegt dat een langere overkapping niet mogelijk is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl