nieuws

Directeur podium De Nieuwe Oogst stopt

Maassilo
Maassilo
ROTTERDAM - Directeur Sam Maipauw van het Rotterdamse podium De Nieuwe Oogst, gevestigd in de Maassilo, houdt ermee op. Het podium heeft donderdag bekendgemaakt dat hij afscheid neemt.
Maipauw gaf sinds mei 2009 leiding aan het podium, dat destijds nog in oprichting was onder de naam Urban Culture Podium. Uiteindelijk kwam het podium er onder de naam De Nieuwe Oogst. Die naam heeft betrekking op het jonge talent dat het podium wil aantrekken: naast het podium zijn er onder meer tentoonstellingsruimten en oefenruimten.

Politiek

Aan de verbouwing van de Maassilo ging jarenlang politiek geharrewar vooraf. De gemeenteraad vond de vestiging van het podium in eerste instantie een goed idee, maar de noodzaak van een miljoenenverbouwing bracht sommige politici weer op andere gedachten. Met een bredere opzet - niet alleen urban culture, maar ook bijvoorbeeld popconcerten - kwam het podium er toch.
Waarom Maipauw opstapt, heeft het podium niet bekendgemaakt. De Nieuwe Oogst was niet direct bereikbaar voor commentaar.
Foto: De Maassilo in Rotterdam, waar De Nieuwe Oogst in gevestigd is

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl