nieuws

Vertraging rechtszaak Thermen Ridderkerk

sauna
sauna
ROTTERDAM - De rechtszaak over de legionellabesmetting bij Thermen Ridderkerk in 2007 heeft grote vertraging opgelopen. De verdachte en zijn advocate bleken niet alle stukken uit het dossier te hebben.

De Rotterdamse rechter noemde het 'schokkend' dat justitie na zoveel jaar nog niet alles op orde heeft.

Overlijden bezoeker

De zaak draait om het overlijden vijf jaar geleden van een 79-jarige bezoeker van de sauna in Ridderkerk, die besmet was met legionella. Een tweede slachtoffer werd ziek maar overleefde de besmetting.
Volgens justitie is dat alles te wijten aan nalatigheid van Thermen Ridderkerk. De exploitant zou na eerdere meldingen van legionella niet hebben ingegrepen. “U wist het wel, maar u deed niets”, aldus justitie vrijdag tijdens een regiezitting.
Voormalig exploitant Gerard van de H.(52) ontkent dat. Hij wijst erop dat onder meer de GGD en de provincie Zuid-Holland hebben vastgesteld dat de sauna juist alle noodzakelijke maatregelen had getroffen tegen de bacterie.

‘Eenzijdig dossier’

Advocate Boersma: “Het is een heel eenzijdig dossier. Deze brieven van de GGD en de provincie ontbreken en die pleiten mijn cliënt vrij. Nu blijkt vandaag ook nog eens dat wij niet het complete dossier hebben. Dat is schrijnend en schokkend”.
De Rotterdamse rechter brak de zitting van vrijdag resoluut af, toen bleek dat het dossier niet compleet was. Justitie moet de ontbrekende ordners aan de verdachte en zijn advocate verstrekken. Na de zomer komt er een nieuwe regiezitting. Wanneer de rechtszaak inhoudelijk wordt behandeld, is niet bekend.
Thermen Ridderkerk is is 2008 failliet gegaan en heeft daarna een doorstart gemaakt onder een nieuwe directie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl