Beloften Feyenoord/Excelsior onderuit tegen Ajax

ROTTERDAM - Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandag niet weten te winnen van Ajax. De ploeg van trainer André Hoekstra ging op Woudestein met 2-0 onderuit, waardoor de Rotterdammers op de vijfde positie in de eredivisie voor beloften blijven staan.
In de eerste helft bood Feyenoord/Excelsior prima partij tegen de Amsterdammers, maar tien minuten na rust werd doelman Kostas Lamprou, die al enkele goede reddingen verrichtte, toch gepasseerd. Yener Arica was trefzeker.
Na de openingstreffer zetten de Rotterdammers wat meer druk op Ajax, maar resulteren in een treffer deed dit niet. Moussa Kalisse kreeg een goede mogelijkheid, maar de middenvelder werd op het moment van schieten getackeld. Scheidsrechter Van de Graaf zag er geen strafschop in. De bezoekers wisten nog wel een keer te scoren via verdediger Dico Koppers.
Opstelling Jong Feyenoord: Lamprou, Eekman, Smith, Mattheij, Nelom, Van Haaren, Wattamaleo (64' Lagouireh), Berkvens, Kalisse, Oost (75' Van Buren), Cabral
Opstelling Jong Ajax: Cillessen, Ligeon (59' Toivomaki), Van Rhijn, Veltman, Koppers, Arica (70' Gravenberch), Serero, Lodeiro (65' Sporkslede), Lukoki, Klaassen, Ebecilio
Sparta
Jong Sparta verloor maandag eveneens. De mannen van trainer Arjan van der Laan verloren met 3-0 van AZ. Sparta blijft hierdoor op de dertiende plek staan met nog twee wedstrijden te spelen. Slechts NEC/FC Oss staat onder de Rotterdammers.
Jong Sparta heeft net als Jong Feyenoord/Excelsior nog twee wedstrijden te spelen. FC Twente werd maandagavond kampioen van de eredivisie voor beloftenelftallen. De Tukkers wonnen met 2-1 van FC Groningen.