nieuws

El Ahmadi RTV Rijnmond Voetballer van het Jaar

ROTTERDAM - Karim El Ahmadi is verkozen tot RTV Rijnmond Voetballer van het Jaar. De middenvelder van Feyenoord volgt daarmee FC Dordrecht-verdediger Tom Beugelsdijk op als beste regiovoetballer van het seizoen. De Marokkaans international kreeg gemiddeld een 6,48 van de rapporteurs.
Sparta-doelman Nico Pellatz eindigde als tweede in het algemeen klassement met een 6,43. De top drie wordt gecompleteerd door Jordy Clasie en Jeroen Veldmate, die beiden dezelfde gemiddelde beoordeling scoorden (6,33).
Het RTV Rijnmond Voetballer van het Jaar gala vond maandagavond plaats in de CHIO-grand stand in Rotterdam-Kralingen. CHIO-voorzitter Frans Lavooij overhandigde de prijzen aan de beide nummers drie, Jordy Clasie en Jeroen Veldmate.
El Ahmadi kreeg de eerste prijs uit handen van zijn teamgenoot Ron Vlaar. ,,Ik denk dat je heel trots mag zijn op je prijs, hij is je van harte gegund'', aldus Vlaar tegen de beste voetballer van de regio Rijnmond. ,,Ik heb zelf weleens getwijfeld over een langer verblijf bij Feyenoord, met name in het begin van het seizoen, maar de keuze om te blijven is goed uitgepakt'', zei de middenvelder zelf in de grand stand van het CHIO.
Grootste talent
Roland Alberg ging er vandoor met de titel 'Talent van het Jaar'. De middenvelder van Excelsior kreeg de prijs uit handen van Feyenoord's technisch directeur Martin van Geel. De van AZ overgekomen Alberg volgt een oud-speler van Excelsior op, namelijk Jordy Clasie. Alberg scoorde gemiddeld een 6,1.
Trainer van het Jaar
FC Dordrecht-trainer Theo Bos werd verkozen tot Trainer van het Jaar. De door kanker getroffen coach kon zelf niet aanwezig zijn op het gala. Tom Beugelsdijk, vorig seizoen nog speler van het jaar, overhandigde de prijs aan Dordrecht-voorzitter Ad Heijsman.
Topscorer
John Guidetti kreeg de topscorer award uitgereikt. De huurling van Manchester City scoorde tot nu toe twintig doelpunten in de eredivisie, maar daar kunnen er nog een aantal bijkomen. Feyenoord speelt immers nog drie wedstrijden.
De spelers van FC Dordrecht vielen buiten de prijzen, maar doelman Stef Doedee zette de beste gemiddelde score neer voor de Schappenkoppen, namelijk een 6,17.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl