nieuws

Jongste bestuurders op oudste trams van Rotterdam

ROTTERDAM - De historische trams van Rotterdam krijgen zeer jonge bestuurders. Vier twintigers hebben hun tramrijbewijs gehaald om te mogen rijden op historische trams uit de jaren '30.
Voor de 22-jarige Rotterdammer Rik Roeske is het alsof een kinderdroom uitkomt. "Van kleins af aan ben ik al gefascineerd door trams en metro's." Roeske mocht niet zomaar aan het besturingsrad plaatsnemen. De oude rotten in het vak hebben de jongemannen instructies gegeven en daarna heeft de RET officieel een examen afgenomen.
Roeske kreeg bij het halen van zijn tramrijbewijs wel de aantekening dat hij de snelheidslimieit niet mag overschrijden. De jonge trambestuurders krijgen nog geen eigen rijkruk om de historische trams vooruit en achteruit te besturen. Daarvoor moeten ze eerst het volledige vertrouwen winnen van de gepensioneerde bestuurders.
De jongste conducteurs smeden al mooie plannen over de historische trams van Rotterdam. Zo willen ze deze zomer met een tram uit 1900 door de straten van Rotterdam rijden. De oude rotten uit het vak moeten van dit idee nog wel overtuigd worden...

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl