nieuws

‘Leer toch een vak’

Lasser007
Lasser007
ROTTERDAM - Goudsmeden, meubelmakers en boekbinders. Nergens worden deze beroepen zo ondergewaardeerd als in Nederland. Zorgwekkend, aldus professor Arjo Klamer van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Rijnmond Contant uitte hij zijn zorgen. Beluister de uitzending hieronder terug.
Verder besteedden we opnieuw aandacht aan de vastzittende woningmarkt. Vorige week werd duidelijk dat steeds meer mensen in de problemen komen als ze een huis erven. Het duurt soms een paar jaar voordat erfgenamen hun geërfde huis voor een redelijke prijs kunnen verkopen, maar in de tussentijd moeten ze wel belasting over die erfenis betalen. Notarissen willen daarom dat de wet wordt aangepast.

Wat valt er te halen in de Champions League?

Ook besteedden we aandacht aan de sportieve prestaties van Feyenoord, dat zich gisteren plaatste voor de voorronde van de Champions League. Stel dat de Rotterdammers er daadwerkelijk in slagen om de poulefase te bereiken, wat levert dat dan op aan bonussen, kaartverkoop en tv-inkomsten?

Wat kost het om een agent uit te schelden?

En we beantwoordden een vraag van Richard Louis uit Rotterdam. Per mail biechtte hij op dat hij op Koninginnedag een agent heeft uitgescholden. Hij kreeg daar een boete van 600 euro voor. Dat vond hij op zich terecht, maar toen hij erachter kwam dat een kennis voor hetzelfde vergrijp een veel lagere boete kreeg, voelde hij zich toch een beetje ‘genaaid’. Hij wil van ons weten of dat zomaar kan.

Rijnmond Contant wordt iedere maandagavond tussen 19:00 en 20:00 uur uitgezonden op Radio Rijnmond (93.4). Meer informatie vindt u op www.rijnmondcontant.nlHeeft u zelf een vraag over geldzaken of de economie? Stuur ‘m naar contant@rijnmond.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl