nieuws

Bloemenzee voor slachtoffer Schiemond

ROTTERDAM - Een zee van bloemen ligt op de Westkousdijk in Rotterdam-Schiemond, ter hoogte van de plek waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een jongeman werd doodgeschoten. De buurt rouwt om de 22-jarige Anthony.
De man werd ’s nachts op straat neergeschoten, naar verluidt vanuit een auto door gemaskerde mannen. Reanimatie mocht niet meer baten. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend en er zijn ook nog geen verdachten aangehouden.
Dat de dood van Anthony een grote impact heeft op de buurt, blijkt uit alle kaarsjes, flessen drank, shirtjes en bloemen die op de plek des onheil zijn neergezet. Ook voorzitter Carlos Goncalves van de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven beaamt dat de dood van Anthony is aangekomen als een mokerslag. "Iedereen is aangeslagen, het is één grote treurnis. Jong en oud zijn er heel erg door geraakt."
Over de toedracht van de moord doen verschillende verhalen de ronde. Zo zou Anthony zich in het criminele circuit hebben begeven, en zou de moord een afrekening zijn. Tegelijkertijd is er ongeloof, omdat Anthony te boek stond als een lieve jongen. Het één sluit het ander niet uit, volgens Goncalves. "Er wordt de komende dagen onderzoek gedaan naar de toedracht van de schietpartij. Alle opties staan open. Het is duidelijk dat dit niet willekeurig was, het was een gerichte actie, een brute aanslag. Er moet serieus rekening mee gehouden worden dat dit iets is dat zich in het criminele circuit afspeelt."
Maandag start een buurtonderzoek naar de achtergronden van de moord. De politie is nog op zoek naar getuigen. Dinsdagavond komt de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht, om 21.30 op Nederland 1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl