nieuws

Feyenoord heeft miljoenen in het vizier

ROTTERDAM - Pas zodra Feyenoord de derde voorronde van de Champions League overleeft, wordt het voor de club een lucratief toernooi. Dat blijkt uit cijfers die sportmarketeer Peter Lansaat maandag heeft gepresenteerd in het programma Rijnmond Contant.

Lansaat heeft op verzoek van RTV Rijnmond uitgezocht wat Feyenoord kan gaan verdienen in Europa komend seizoen. De marketeer van P2 Sports Marketing heeft dat gedaan aan de hand van de bedragen die de UEFA recent heeft gepubliceerd.
"In eerste instantie is het nog niet zo lucratief," zegt Lansaat. "Aan de derde voorronde doen 42 clubs mee, waaronder 13,3 miljoen euro wordt verdeeld. Als Feyenoord zich kwalificeert voor de vierde en laatste voorronde, dan levert dat in ieder geval zo'n 2,1 miljoen euro op."
"Als je dan kijkt naar het hoofdtoernooi, dan is men in elk geval verzekerd van 3,9 miljoen aan startpremie. Per wedstrijd komt er een premie van 500.000 euro bij en bij winst nog eens 800.000 euro per duel."
"Qua televisiegelden moet Feyenoord een bedrag van circa 8,5 miljoen verdelen met Ajax, die als landskampioen automatisch geplaatst is voor de groepsfase."
"De groepsfase van de Europa League levert één miljoen op aan startpremie en zo'n 150.000 euro per gewonnen duel. Aan het einde van de rit is dat voor de meest succesvolle clubs zo'n zes à zeven keer zo weinig als in de Champions League."
Beluister hieronder het gehele interview met Peter Lansaat:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl