nieuws

Sander V. opnieuw voor de rechter

ROTTERDAM - Sander V. staat dinsdag opnieuw terecht voor de moord op Milly Boele. De rechtbank veroordeelde hem tot 18 jaar cel en tbs, maar zowel Sander V. als het Openbaar Ministerie gingen daartegen in beroep.

De oud-politieagent Sander V. werd veroordeeld voor de moord op het destijds 12-jarige meisje uit de Dordtse wijk Sterrenburg. Het Openbaar Ministerie eist 25 jaar cel en beschuldigde hem ook van seksueel misbruik, maar volgens de rechtbank ontbrak het aan overtuigend bewijs. Wel werd hij naast moord veroordeeld voor aanranding, vrijheidsberoving en het begraven van haar lichaam. De advocaat van Sander V. is het niet eens met de tbs die de rechtbank oplegde.
Naar verwachting komt het Openbaar Ministerie volgende week met een nieuwe strafeis. Vandaag staan er enkele getuigenverhoren gepland.
Milly Boele verdween in 2010 spoorloos. Een week later vonden agenten haar lichaam in de tuin van Sander V., die zich enkele uren daarvoor had aangegeven bij de politie. De vermissing en Milly's dood leidden in het hele land tot geschokte reacties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl