nieuws

Koffertje van rommelmarkt naar Canada

ROTTERDAM - Op de rommelmarkt in Spijkenisse leverde het niets op, maar een oud, versleten dokterskoffertje uit 1939 blijkt nu wel van grote emotionele waarde te zijn. Leo en Liesbeth Mackenbach speurden naar de herkomst ervan, en dat leidde hen naar Canada en naar een mooi verhaal.
Toen het koffertje bleef liggen na de rommelmarkt eind april, kon het echtpaar het niet over hun hart verkrijgen om het weg te gooien, want ‘het had wat’. Dus ze namen het zelf mee. Eenmaal thuis besloten ze de op- en inschriften eens nader te bekijken. ‘Papworth Ind. 1939’ stond op de buitenkant en ‘H. Marantz - R.C.A.M.C.’ binnenin.
Legerarts
Het internet leidde de Mackenbachs naar een artikel over de Canadese Captain Harry Marantz, die in 1944 sneuvelde in Normandië in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De legerarts kwam om het leven door een voltreffer van de Duitse artillerie. Het artikel was gepubliceerd door de zoon van Marantz, die pas 8 jaar was toen zijn vader overleed.
Nader speurwerk leverde een adres op, en zo is het koffertje na bijna 68 jaar terug in Canada. Het echtpaar Mackenbach vraagt zich nog wel af hoe het koffertje ooit op de rommelmarkt in Spijkenisse terecht heeft kunnen komen. Wie meer informatie over het koffertje heeft, kan mailen naar nieuws@rijnmond.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl