nieuws

Sander V. zegt zich bijna niets te herinneren

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - Sander V. zegt zich nog altijd nauwelijks iets te kunnen herinneren van de moord op zijn 12-jarige buurmeisje Milly Boele in 2010. De oud-politieman uit Dordrecht herhaalde dat dinsdagmiddag tijdens de behandeling van zijn zaak in hoger beroep.
De rechtbank veroordeelde Sander V. eerder voor moord tot 18 jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie (OM stapte naar het hof omdat het de straf te laag vond. Ook de ex-politieman zelf wilde tekende beroep aan, omdat hij vindt dat er sprake was van doodslag in plaats van moord. Ook wil hij van zijn tbs af.
Voor de rechtbank in Dordrecht beweerde V. dat hij weinig meer wist van wat hij had gedaan. Net als de officier van justitie verdenkt de advocaat-generaal hem ervan dat hij Milly seksueel misbruikt zou hebben. De rechtbank achtte dat niet aangetoond.

Rechter onwel

De rechtszitting werd ’s middags plots onderbroken, doordat een van de rechters onwel is geworden. Ze zakte tijdens de zitting even weg. Het leek erop dat ze korte tijd buiten bewustzijn was.
De rechter kon nog wel zelf de rechtszaal verlaten, maar er is toch een ambulance gewaarschuwd. De zaak wordt op een ander tijdstip voortgezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl