nieuws

De duistere kant van EK-gastland Oekraïne

ROTTERDAM - Over precies een maand begint het Europees Kampioenschap voetbal. De overheid van gastland Oekraïne pompt miljarden in het toernooi en doet er alles aan om het land te laten schitteren. Aan de organisatie van dit feestelijke evenement zit echter een schaduwzijde.
De discussie over handhaving van de mensenrechten in het land laait op. Uit verschillende hoeken klinkt daarom de roep om een boycot van het toernooi. Daarnaast kampt Oekraïne met een enorme werkloosheid, met name onder jongeren. Zij belanden op straat en komen in aanraking met prostitutie en drugs.

Stichting Breath

Stichting Breath uit Capelle aan den IJssel maakt zich hard voor deze groep, die als uitschot van de samenleving wordt bestempeld. Met drie opvanghuizen in Oekraïne opent de stichting 9 juni een informatiecentrum in Charkov, de stad waar het Nederlands elftal alle groepswedstrijden speelt.
Het zogenoemde Breath Family Centre zal dienen als voorlichtings- en ontmoetingscentrum over en voor de opvang en begeleiding van Oekraïnse straatkinderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl