nieuws

Jack van den Berg: "Zwaarste jaar uit mijn carrière"

ROTTERDAM - Topklasser Barendrecht verloor dinsdag kansloos in de halve finales van de RTV Rijnmond Cup van PFC. De Geervlieters wonnen met 3-0 van de ploeg van trainer Jack van den Berg. Door de nederlaag eindigt het loodzware seizoen van Barendrecht, dat zich afgelopen weekend veilig speelde in de Topklasse, komende zaterdag met de laatste competitiewedstrijd tegen Capelle. "Dit was het zwaarste jaar uit mijn carrière," aldus Van den Berg.
Zijn ploeg liep, door de zes punten die Barendrecht in mindering kreeg vanwege het onrechtmatig opstellen van speler Marvin van der Pluijm, lang achter de feiten aan in de Topklasse. "Heel zwaar. Eerst kregen we elf punten in mindering, vervolgens werd dat teruggebracht naar zes, maar toen waren we wel twee maanden verder. Op dat moment moet je resultaten halen, je speelt met het mes op de keel. Als dat dan niet lukt in de eerste helft van het seizoen, dan denk je wel, daar gaan we."
Van den Berg: "Na een goed trainingskamp verloren we ook de eerste wedstrijd na de winterstop. Toen zag ik het echt even niet meer zitten, maar dat zeg je natuurlijk niet hardop. Vervolgens wonnen we met 1-4 bij Spakenburg en pakken we 22 punten uit elf wedstrijden. Dat is een kampioensgemiddelde. Echt heel erg knap, dat hebben die jongens fantastisch gedaan, daar hebben ze ook de complimenten voor gekregen."
"Het was heel lastig om het elftal mentaal op de rails te houden, we dreigden het te gaan verliezen, maar uiteindelijk hebben we die strijd toch gewonnen," vervolgt hij. "Daar ben ik heel tevreden over. Ik heb wel geleerd dat je rustig moet blijven. Als je onderaan staat moet je op het gemoed spelen van de spelers. Dat past wel bij me, maar dit was wel heel extreem. Een elftal dat onderaan staat heeft heel weinig vertrouwen. Je moet proberen om iedereen binnenboord te houden. Dat is fantastisch gelukt, met als resultaat 22 punten uit elf duels."
Komend seizoen ziet de selectie van Barendrecht en heel anders uit. "We slaan een andere weg in. Met meer eigen jeugd, veel jonge jongens. Ik denk dat we een leuk elftal krijgen, maar of dat sterk genoeg is voor de Topklasse moeten we nog zien. Van de huidige selectie vertrekken vijftien spelers, ook door bezuinigingen."
Zaterdag sluit Barendrecht, dat op de veilige twaalfde plaatst staat, het seizoen af met een uitwedstrijd bij Capelle.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl