nieuws

Koken met Boeken: Kabeljauwwangen in Witbier

ROTTERDAM - Stel, je bent op zoek naar hapjes die makkelijk te maken zijn en waarvan de ingredienten goed voorhanden. Dan is het kookboek Hapas, tapas met een Hollandse twist, van Ingrid van Koppenhagen & Yolanda van der Jagt een ideaal kookboek.In Koken met Boeken van 12 mei aandacht voor een lekker fris gerecht, namelijk: Kabeljauwwangen in Witbier. Een opvallende combinatie die in dit recept zeker tot haar recht komt.Luister hier naar de Koken met Boeken uit de uitzending van 12 mei:Hieronder is het recept te lezen. Ingredienten:500 gkabeljauwwangen, de schone wangen, niet die met de vinnetjes er nog aan. Alle andere witvisfilets kan natuurlijk ook. b.v. kabeljauw, schelvis. Koolvis, wijting e.d.2 eiwitten200 gbloemijskoud witbier, ongeveer 330 mlBereidingswijze:Verhit de olie tot 175 graden CelsiusKlop de eiwitten stijf. Zeef de bloem boven een andere kom en meng met wat zout en versgemalen peper. Roer met bijna al het bier tot een dik beslag. Schep voorzichtig het eiwit erdoor.Dep de vis droog met keukenpapier. Haal ze in porties door het beslag.Frituur de vis in 2-4 minuten krokant en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de hete olie op keukenpapier. Maal er zout en peper over. Serveer met dip(s) naar keuze.Maak bijvoorbeeld met de eidooiers een mayonaise met lekker veel citroen, of grove mosterd, of knoflook.Succes en eet smakelijk!
null

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl