nieuws

Jonge bakker maakt taart voor koningin

taart
taart
ROTTERDAM - Een taart bakken speciaal voor koningin Beatrix. Dat is niet voor veel mensen weggelegd. Wel voor de jonge, talentvolle patissier Henrik Wullems uit Dalem. Hij overhandigde donderdag met nog twee andere jonge patissiers een speciale moederdagtaart voor Hare Majesteit.
Op Paleis Huis ten Bosch is de moederdagtaart voor de koningin aangeboden. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers.
De moederdagtaart werd in ontvangst genomen door de hofdame en de persoonlijk secretaris van de koningin. Beiden waren onder de indruk van het prachtige meesterwerk.

Lente als thema

De drie patissiers hebben in de afgelopen maanden intensief samengewerkt om een gedenkwaardige taart te kunnen aanbieden. De makers stelden het thema 'Lente' centraal. Dit thema werd gesymboliseerd door een boomstronk met vrolijke bloemen en vlinders.

Bijzondere gebeurtenis

Het maken en aanbieden van de moederdagtaart is een grote eer voor de jonge patissiers. Na afloop waren ze dan ook razend enthousiast. "Dit is zo’n bijzondere gebeurtenis. Dat maak je niet snel meer mee. Het is mooier dan verwacht en vooral de interesse van het Koninklijk Huis voor ons vak is geweldig om te horen", aldus de patissiers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl