nieuws

Vestia zet Stadswonen en Zuidplas in de etalage

ROTTERDAM - Woningcorporatie Vestia ziet zich door de financiële malaise binnen het bedrijf genoodzaakt duizenden woningen te verkopen. Stadswonen in Rotterdam, dat zich bezighoudt met studentenhuisvesting, en woonbedrijf Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel staan te koop.
Vestia kampt met een tekort van ruim anderhalf miljard euro door een verkeerd uitgepakte gok met derivaten, financiële producten die juist bedoeld zijn om risico's door een schommelende rente af te dekken. De onderdelen die Vestia nu wil verkopen, tellen in totaal ongeveer 10.000 woningen.
De corporatie is over de verkoop van Stadswonen (ongeveer 7.000 woningen) in onderhandeling met studentenhuisvester Duwo in Delft en de Stichting Studenten Huisvesting in Utrecht, bevestigde een woordvoerder donderdag. Woonpartners Midden-Holland wil wellicht woonbedrijf Zuidplas overnemen.

Projecten geschrapt

Eerder op de dag werd bekend dat Vestia door de financiële malaise in Rotterdam 35 nieuwbouw- en renovatieprojecten schrapt. Het gaat om honderden miljoenen euro's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl