nieuws

Zaaien in Chris Natuurlijk van 12 mei

zaadwebsite
zaadwebsite
ROTTERDAM - Akkerbouwers zaaien voor meer akkervogels. Truffels centraal op nieuwe culinaire talkshow. Literaire wandelgids langs de brandgrens. Presentatie Volkstuinenkaart Zuid-Holland.
Akkervogels als de graspieper en de gele kwikstaart komen minder voor in de Hoeksche Waard dan vroeger. Om de Hoeksche Waard aantrekkelijker te maken voor deze vogels zaaien 20 akkerbouwers speciale akkerranden in voor vogels. Gedeputeerde van Zuid-Holland Han Weber geeft het startsein op 12 mei 2012 en zaait zelf een stukje akkerrand in bij boer Leen de Geus in Mookhoek. Om de natuur een handje te helpen zaait deze akkerbouwer al langer akkerranden in met bloemzaden en grassen. Nu wordt ook wintergraan gezaaid als voedsel voor vogels.
Kunstenaarscollectief De Vlasunie is door Leen de Geus uitgenodigd om het hele seizoen kunst te komen maken tussen de akkerranden. Zo kan het grote publiek kennis maken met deze vorm van natuurbeheer en met kunst. Op Hemelvaartsdag 2012 begint de Vlasunie met het bouwen van een levensgroot nest van wilgentenen.
Raimond Zuure komt vertellen over het fenomeen truffel. Deze ambassadeur voor het ondergrondse knolletje is op 12 mei te gast op de eerste aflevering van de culinaire talkshow in de oude tramremise aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Het laatste stuk van de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam krijgt een grote opknapbeurt. De daaraan grenzende delicatessenzaak Vermeyden gaat ook verbouwen en is tijdelijk verkast naar de oude tramremise. John Buijsman presenteert daar vijf zaterdagen een culinaire talkshow.
Chris Natuurlijk bezoekt VTV Blijdorp in Rotterdam-Overschie. Dit volkstuincomplex staat vermeld op de Volkstuinenkaart Zuid-Holland. Deze kaart over de geschiedenis, het heden en de toekomst van volkstuinen in Zuid-Holland, wordt zaterdag 12 mei gepresenteerd.
Leuke tip: Het voorjaarsfestival Zaait op Katendrecht in Rotterdam. Rotterdamse Oogst houdt op 12 mei op het Deliplein een markt waar hobbykwekers, scholieren en professionals uit de regio hun eigengekweekte moesplanten en zaden aanbieden. Het begint allemaal met een ontbijt op de nieuwe Rijnhavenbrug.
Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00Uitzending gemist? We zijn nu ook rechtstreeks via iTunes te vinden, zoek in de iTunes store bij podcasts op "chris natuurlijk".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl