nieuws

Jeroen Veldmate: "Uitdoelpunt is wel heel lekker"

ROTTERDAM - Jeroen Veldmate heeft er alle vertrouwen in dat Sparta zich plaatst voor de derde en beslissende ronde van de play-offs. De Rotterdammers gingen in de heenwedstrijd met 2-1 onderuit bij Willem II. Zondag is de return op het Kasteel. "Dat uitdoelpunt is wel heel lekker. Wij scoren altijd, dus we gaan gewoon winnen van Willem II," aldus de verdediger.
"Na die 0-1 zaten we er lekker in, maar die twee tegendoelpunten waren niet goed van onze kant. We waren net niet scherp genoeg, de afstemming was niet duidelijk genoeg. In de tweede helft kwamen we onder druk te staan, maar hebben we goed verdedigd. In het laatste kwartier hadden we nog 2-2 moeten maken, al was dat niet helemaal verdiend geweest."
Over een mogelijke terugkeer naar FC Groningen, dat donderdag trainer Pieter Huistra ontsloeg en een clausule heeft om Veldmate terug te halen, wil hij weinig zeggen. "Ik heb helemaal niet over FC Groningen nagedacht. Het nieuws kwam al naar buiten dat ik deze week met de club zou praten, dat is absoluut niet waar. Ik ben alleen maar met Sparta bezig. Ik wil juist niet praten tijdens de play-offs."
"Ik kan hier moeilijk een mening over geven, omdat ik nog niet met ze heb gesproken," vervolgt Veldmate, die onder Huistra niet kon rekenen op speeltijd. "Ik weet niet eens of ze mij terug willen. Misschien zeggen ze wel dat ze mij niet nodig hebben. FC Groningen heeft een clausule dat ze mij terug kunnen halen, dus ze moeten sowieso een signaal geven of ze dat willen of niet. Dat moet ik nog horen."
"Ik ga sowieso voor mezelf alles op een rijtje zetten. Er kan nog zoveel gebeuren in de zomer. Je weet hoe dat met voetbal gaat, dus ik ga met alle partijen praten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl