nieuws

Maastunnel weer drie maanden dicht

ROTTERDAM - Vanaf eind mei wordt de oostbuis van de Maastunnel bijna drie maanden afgesloten vanwege asbestsanering van de ventilatiekanalen. Autoverkeer kan dan alleen van zuid naar noord rijden.
De openingen van de ventilatiekanalen bevinden zich in het landgedeelte van de tunnel in de plafonds en in het gedeelte onder water tussen de lampen in de wanden van de tunnel. Deze kanalen zijn gemaakt van eternit (asbest) wat in de 70 jaar dat de tunnel bestaat mogelijk kapot kan zijn gaan. Om te voorkomen dat het asbest zich verspreidt wordt er een coating aangebracht in de kanalen.
Zuid naar noord
Tijdens de werkzaamheden is er één tunnelbuis in gebruik voor het verkeer van zuid naar noord. Dat is gedaan omdat Erasmus MC in het noordelijk gedeelte van Rotterdam ligt en altijd goed bereikbaar moet blijven. De fiets- en voetgangerstunnel blijft in beide richtingen open.
Planning
Bij de planning van de werkzaamheden in de tunnel is overigens rekening gehouden met verschillende evenementen in de stad. Zo mag het werk pas beginnen als de Roparun en een voetbalinterland achter de rug zijn en moet het werk klaar zijn voordat de Bavaria City Race begint.
De afsluiting van de tunnel gebeurt op donderdag 31 mei om 10.00 uur en duurt tot woensdag 22 augustus om 06.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl