nieuws

Drie jaar cel voor kinderprostitutie

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - Een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel is veroordeeld tot drie jaar cel. Samen met drie anderen heeft hij een 14-jarig zwakbegaafd meisje tot prostitutie gedwongen.
Het meisje was weggelopen uit een zorginstelling en liep rond zonder geld en onderdak. De Capellenaar die haar opving, bracht haar met hulp van zijn 22-jarige Nijmeegse neef in de prostitutie, concludeert de rechtbank.
Wiet en alcohol
Het meisje, dat functioneert op het niveau van een 9-jarige, moest eind februari 2010 in het Gelderse Velp klanten bedienen. Ze kreeg hiervoor wiet en alcohol om het 'makkelijker te maken', maar het meisje zag niets van het geld. De 25-jarige woningeigenaar die haar ook mishandelde en misbruikte, kreeg twee jaar cel waarvan vijftien maanden voorwaardelijk en 240 uur werkstraf.
Toen er onenigheid met de Velpenaar ontstond werd het meisje verplaatst naar Arnhem en later naar Zevenaar. Ze werd als escort weggebracht en ook door meerdere mannen gelijktijdig misbruikt totdat de politie haar opspoorde en naar een jeugdzorginstelling bracht.
Klantentelefoon
Een 34-jarige Arnhemmer die als tussenadres fungeerde, misbruikte haar en kreeg één jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. Een destijds minderjarige die op het Arnhemse adres oppaste, eten regelde en de klantentelefoon aannam, is veroordeeld tot acht maanden jeugddetentie, waarvan vier voorwaardelijk.
Het Openbaar Ministerie had tegen de Capelse initiatiefnemer vier jaar cel geëist. Maar de rechtbank twijfelt of hij wist dat hij een minderjarige aan het bevoegd gezag onttrok. De rechtbank kan niet bewijzen dat hij wist van haar jonge leeftijd. De Nijmeegse neef, een man die seksadvertenties zette voor het kind en twee anderen worden later berecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl