nieuws

Rotterdam zoekt sponsors voor skatepark

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam wil het skatepark aan de Westblaak met sponsorgeld laten opknappen. Na ruim twaalf jaar is het park toe aan groot onderhoud, maar de deelgemeente Centrum kan de benodigde één miljoen euro niet opbrengen.
Het stadsbestuur is niet van plan het onderhoud dan maar voor hun rekening te nemen. Een woordvoerder laat weten: “We zijn allemaal van goede wil om de skatevoorziening te behouden. Daarom is de dienst Sport en Recreatie gevraagd om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar publiek-private samenwerking. We verwachten de resultaten daarvan nog voor de zomer”.
De voorzitter van de Centrumraad bevestigd dat: “Er zijn inderdaad partijen gevraagd. Dat zijn positieve geluiden. Alleen zijn ze nog niet zo dat ik het hier kan vertellen”. Bij skatewinkel RSI aan de Witte de Withstraat wordt afwachtend gereageerd op eventuele sponsoring. “Eén miljoen euro? Ja, dat gaat ons niet lukken", zegt Maurits Haagman.”Dan zullen we óf skaters, óf de gemeente d’r bij moeten betrekken”. Masselink:”Ja, als we gaan zwartkijken, dan wordt het skatepark weer een rozenpark”.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl