nieuws

Verdachten ontkennen fatale overval Vlaardingen

Overval belhuis Vlaardingen
Overval belhuis Vlaardingen
ROTTERDAM - Twee van de drie verdachten ontkennen dat zij betrokken waren bij een gewelddadige overval op een belhuis in Vlaardingen. In de winkel aan de Schiedamseweg is op 3 december 2011 geschoten en daarbij is een klant om het leven gekomen.
De derde verdachte, Ludgardo R.(23), heeft bekend. Hij heeft ook zijn broer Ludson(26) en hun vriend Adones W.(22) aangewezen als mede-overvallers. Een vierde verdachte is in januari van dit jaar in Curaçao door een misdrijf om het leven gekomen.

Kogel ketste via de grond

De overvallers gingen met getrokken pistool de belwinkel binnen en bedreigden de eigenaar. In de schermutseling die volgde ging één pistool af en de kogel ketste via de grond tegen een klant. Deze 28-jarige man uit Macedonië zat op dat moment met zijn vrouw te bellen toen hij werd geraakt. Hij is later in het ziekenhuis overleden.
De overvallers gingen er met simkaarten en geld vandoor. Zij worden verdacht van doodslag en poging doodslag. De advocaten zijn het daar niet mee eens. Mr. C. Jansen: “Doodslag is een veel te zware verdenking. Er is niet gericht geschoten. Dit was een ongeluk. Als je het duizend keer probeert, dan zal het je duizend keer niet lukken om het slachtoffer te raken”.
Zijn cliënt Ludson R. zegt een alibi te hebben: hij was bij zijn zus op 3 december. Op de vraag van de rechter hoe hij dat zo zeker wist, kon hij geen antwoord geven. Eigenlijk wist hij sowieso niet precies op welke dag en op welk tijdstip hij bij zijn zus op bezoek was geweest.

DNA op slachtoffer

Justitie zegt dat het DNA van Ludson op het slachtoffer is gevonden. Van de andere verdachte, Adones W., zijn vingerafdrukken gevonden op de vuilniszak waarmee de buit is meegenomen. Volgens zijn advocaat zegt dat niets: de vuilniszak was afkomstig uit de woning van Ludgardo, waar hij regelmatig over de vloer kwam.
Volgens de advocaat is het ‘psychologisch gezien’ ook niet logisch dat zijn cliënt heeft meegedaan aan de overval. “Hij had zijn opleiding voor laborant bijna afgerond. Hij had meerdere stages gedaan bij Shell. Waarom zou hij dat op het spel zetten?”.
Net als zijn collega, die Ludson R. bijstaat, vroeg hij de rechter vrijdag om zijn cliënt vrij te laten. In beide gevallen is dat afgewezen: het voorarrest van alle verdachten is met drie maanden verlengd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl