nieuws

Dominic Schrijer bestuurslid R'dam Basketbal

schrijer
schrijer
ROTTERDAM - Dominic Schrijer is toegetreden tot het bestuur van Rotterdam Basketbal College. De voormalig wethouder Sociale Zaken van Rotterdam gaat samen met zijn mede-bestuursleden uitvoering geven aan een strategisch plan dat de club weer op de kaart moet zetten.
Naast Schrijer nemen ook Dave de Held (kantoordirecteur Rabobank Rotterdam) en Cees-Willem Koorneef (Havenbedrijf Rotterdam) als nieuwelingen zitting in het bestuur. De Held neemt de functie van voorzitter op zich en vervangt daarmee Paul de Vos. Al eerder traden toe Leonard Geluk (voormalig wethouder in Rotterdam) en Marjolijn Lewis (voormalig wethouder in Spijkenisse).
De kern van het strategisch plan van Rotterdam Basketbal College omvat drie zaken: topsport, opleiding en maatschappelijke verbinding. De club wil meedoen in de Eredivisie met een team van jonge spelers die de best denkbare basketbal-opleiding krijgen, maar daarnaast een opleiding volgen bij een van de zes grote Rotterdamse Onderwijsinstellingen (Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool InHolland, ROC Zadkine, Scheepvaart en Transport College en Albeda College). Daarnaast zet Rotterdam Basketbal College sport in om jongeren (jongens en meisjes) meer te laten bewegen, samenwerken en samenspelen te stimuleren en obesitas te bestrijden. Dit gebeurt onder meer via clinics op scholen.
Scheidend voorzitter Paul de Vos: ”Ik ben enorm blij dat deze mensen zich in gaan zetten om onze doelen te realiseren. Het is een mooie mix van mensen met bestuurlijke en bedrijfsmatige ervaring. Zij beschikken ook stuk voor stuk over een sterk netwerk in de stad wat zeker gaat helpen om de maatschappelijke doelen te realiseren en het topbasketbal in Rotterdam duurzaam mogelijk te maken.”
Rotterdam Basketbal College eindigde dit jaar onder leiding van coach Randy Wiel als achtste en laatste in de eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl