nieuws

Roald van Hout voor twee jaar naar Sparta

ROTTERDAM - Sparta heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Roald van Hout. De middenvelder komt over van RKC Waalwijk en zal komende week een contract ondertekenen dat hem voor twee seizoenen verbindt aan de Rotterdamse club. In de verbintenis is een optie opgenomen voor nog een jaar.
Van Hout bereikte afgelopen vrijdag een principeakkoord met Sparta. 'Ik ben er erg blij mee. Bij RKC zat ik op een dood spoor en dus was ik op zoek naar iets nieuws. Ik kon mijn contract wel uitdienen, maar ik had het gevoel dat ik daar klaar was. Als Sparta dan aanklopt dan hoef je niet heel erg lang na te denken,' liet Van Hout weten aan RTV Rijnmond.
'Vooral de ambitie van Sparta trekt mij. Ze willen kampioen worden en terugkeren naar de eredivisie. Ook de historie van de club spreekt mij aan, het is de oudste club van Nederland. Ik ben er geweest en het is een hele mooie club, ik heb zin om daar te gaan voetballen. Michel Vonk (trainer Sparta, red.) wilde mij er graag bij hebben. Dat gevoel is wederzijds.'
De 24-jarige Roald van Hout speelde tussen 2008 en 2012 voor RKC Waalwijk. Namens de Brabanders kwam hij 53 wedstrijden in actie en wist hij vier keer het net te vinden. Het afgelopen seizoen moest hij vooral genoegen nemen met een rol als invaller.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl