nieuws

Bewoners zijn 'stroopbomen' zat

ROTTERDAM - Bewoners aan de Van Lennepstraat in Rotterdam zijn het helemaal spuugzat met hun bomen in de straat. Elke zomer valt er in de wijk Spangen namelijk een soort stroop uit de lindebomen waardoor alles plakt. De deelgemeente gaat de bomen nu ook kappen, maar stichting Boomridders is hierom woest.
"Wij zullen blijven protesteren tegen de kap tot in de rechtbank", aldus Isolde van Overbeek van stichting Boomridders. De bomen zijn volgens de stichting hartstikke gezond en is dus sprake van kapitaalvernietiging.

Plaktroep

De lindebomen laten elke keer als het warm en droog weer is een soort stroop vallen op de straat en auto's. "Luizen in die bomen plassen als het ware met dat warme weer en dat zorgt voor de troep", zegt Van Overbeek.

Ellende

Bewoners aan de Van Lennepstraat zijn de ellende van de bomen meer dan zat en eisen dat de deelgemeente de bomen gaat kappen. "Ik kan uren boenen op mijn auto als 'ie onder zo'n boom heeft gestaan. Ook mijn vloerbedekking plakt dan helemaal", klaagt bewoonster Yvonne van de Es.

Boomkap

De deelgemeente gaat de bomen zeer binnenkort kappen, maar niet alleen op verzoek van de bewoners. "We gaan de straat daar opnieuw inrichten en dan staan die bomen flink in de weg", aldus deelraadbestuurder Karen Bebelaar.
De kap van de bomen staat nu gepland in november, maar als stichting Boomridders gelijk krijgt bij de rechter volgende maand dan zal de kap niet doorgaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl