nieuws

Vestia mogelijk gered door voorstel banken

ROTTERDAM - Banken lijken Vestia tegemoet te willen komen door de rente die de Rotterdamse woningcorporatie moet betalen enkele maanden te bevriezen. Daarmee lijkt het bedrijf voorlopig gered. Dat meldt de NOS dinsdag.
Vestia kwam in grote problemen door de aanschaf van financiële producten die het bedrijf zouden moeten beschermen tegen eventuele rentestijgingen. Maar doordat de rente daalt in plaats van te stijgen, heeft de woningstichting inmiddels een miljardenschuld bij de in totaal elf banken. Tijdens een overleg afgelopen weekeinde hebben de banken het voorstel gedaan om het rentepercentage voor enkele maanden te bevriezen, zodat Vestia niet steeds hoeft bij te storten.
De banken zijn namelijk niet gebaat bij een eventueel faillissement. Dan lopen ze immers ook hun geld mis. Ze zijn vorige week door Vestia vorige week buitenspel gezet doordat het bedrijf nagenoeg alle huizen heeft ondergebracht bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Door deze 'truc' vissen de banken als het ware achter het net.
Vestia heeft nog niet gereageerd op het voorstel van de banken. Insiders verwachten dat dit later vandaag waarschijnlijk wel gaat gebeuren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl