nieuws

Redder Nieuwe Maas herdacht

ROTTERDAM - Familie en vrienden hebben dinsdagavond Ramsis Kwidama herdacht. Hij is de man die vorige week overleed toen hij een kind uit de Nieuwe Maas probeerde te redden. Bij de bijeenkomst op het Schiehoofd in Rotterdam waren ongeveer 250 mensen aanwezig.

Ramsis Kwidama sprong vorige week in het water van de Nieuwe Maas om een jongen in nood te redden. Maandag werd zijn lichaam gevonden in de IJsselhaven. De redder wordt op Curaçao begraven. Dat is ook reden voor de herdenking in Rotterdam. Vrienden en familie in Nederland kregen vanavond de gelegenheid om afscheid te nemen. De deelraadsvoorzitter liet tijdens de bijeenkomst weten dat er wordt gekeken of het slachtoffer in aanmerking kan komen voor een heldenonderscheiding.

'Familie moet financieel gecompenseerd worden'

Leefbaar Rotterdam opperde dinsdag om de nabestaanden financieel te compenseren voor de kosten van de begrafenis. “De nabestaanden zijn op dit moment vooral bezig met de verwerking van het drama, maar zij zullen op korte termijn waarschijnlijk ook geconfronteerd worden met de financiële nasleep”, schrijft Robert Simons aan het stadsbestuur. “Leefbaar Rotterdam is van mening dat in dit geval de gemeente een helpende hand moet toesteken.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl