nieuws

Rotterdam haalt opvolgers Weusthof en Van der Horst

ROTTERDAM - Hockeyclub Rotterdam heeft zich voor komend seizoen versterkt met Timmo Kranstauber, Bas Campbell en Mark Knowles. Daarnaast heeft de vereniging de contracten met de Nieuw-Zeelandse internationals Simon Child, Steve Edwards en Nick Wilson verlengd. Eerder was al bekend dat de internationals Robert van der Horst en Roderick Weusthof vertrekken.
Met Kranstauber - die overkomt van HGC - en de van Den Bosch afkomstige Campbell versterkt Rotterdam zich in aanvallend opzicht. De 28-jarige Knowles, die na een jaar afwezigheid terugkeert in Rotterdam, is een zeer ervaren Australisch international. Eerder legde de verliezend finalist van de play-offs om de landstitel Bjorn Kellerman vast.
Van het Nieuw-Zeelandse drietal tekenen Edwards en Wilson voor twee seizoenen bij. Child, die begint aan zijn vijfde jaar bij Rotterdam, blijft sowieso nog één jaar. De drie 'Kiwi's' nemen dit jaar met hun land deel aan de Olympische Spelen in Londen en misten door de voorbereidingen op dat toernooi de play-offs met Rotterdam.
Met de drie aanwinsten heeft Rotterdam de selectie voor komend seizoen rond. Coach Reinoud Wolff is tevreden met de groep die hij na de zomerstop tot zijn beschikking heeft. 'De toekomst moet uitwijzen of we er op achteruit zijn gegaan, maar ik denk dat we met deze groep weer bovenin mee kunnen spelen. Het is niet makkelijk om vervangers te vinden voor Van der Horst en Weusthof, maar ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn,' aldus Wolff.
Kranstauber moet de naar Kampong vertrokken Weusthof doen vergeten, terwijl Knowles, afkomstig van Queensland Blades, de opvolger is van Van der Horst. 'Na het vertrek van Weusthof waren we op zoek naar een strafcornerspecialist en hij bewijst al jaren dat hij veel scoort uit corners. Knowles is de vervanger van Van der Horst, één van de beste verdedigers van de wereld. Hem vervangen is moeilijk, maar als iemand het kan is het Knowles.'
Wolff: 'Ik vind dat we een selectie hebben waarmee we om de prijzen moeten spelen. Niet alleen in de nationale competitie, maar ook in de EHL (Euro Hockey League), waarin we al jaren hoge ogen gooien. Dat willen we blijven doen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl