nieuws

Groene initiatieven bij 'Rio aan de Maas'

ROTTERDAM - In de Van Nelle fabriek in Rotterdam worden woensdag lokale initiatieven voor wereldwijde duurzaamheid gepresenteerd. Dat gebeurt ter voorbereiding op een topconferentie volgende maand in Rio de Janeiro over vergroening van de wereldeconomie. Kroonprins Willem Alexander heeft de Nederlandse bijeenkomst 'Rio aan de Maas' geopend.
De Nederlandse variant van het platform Rio+20 moet bestuurders, instanties, bedrijven en burgers bij elkaar krijgen om over te schakelen op een groene economie wereldwijd. Het doel is elkaar inspireren en aandacht vragen voor ideeën en activiteiten.

Groene initiatieven

Zo wordt er bijvoorbeeld soep geserveerd door Too Good To Waste. De soep is gemaakt van groenten die niet meer verkocht mogen worden in de supermarkt en anders weggegooid zouden worden.
Verder wordt er gesproken over initiatieven als voedselproductie in en om de stad en duurzaam ondernemen. Behalve praten moeten er concrete afspraken worden gemaakt. Gemaakte afspraken worden getwitterd via #rioaandemaas, zodat iedereen kan zien wat er woensdag allemaal gebeurt.

Rio+20

Van 20 tot 22 juni wordt in het Braziliaanse Rio de Janeiro de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling gehouden: de Rio+20. Het getal staat voor de jaren tussen de eerste VN-conferentie over dat thema in 1992 en nu. De conferentie heeft als hoofdthema groene economie in middels duurzame ontwikkeling en het bestrijden van armoede. Doel is om politieke steun te krijgen, voortgang te evalueren en nieuwe uitdagingen te signaleren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl