Oranje in saai duel langs Slowakije

ROTTERDAM - Het Nederlands elftal heeft in een oefenduel Slowakije met 2-0 verslagen. In Rotterdam scoorden de Slowaken voor het rustsignaal in eigen doel en maakte Rafael van der Vaart in de tweede helft de tweede treffer.
Oud-Feyenoorder Robin van Persie begon in de spits. Hij kreeg één kans en schoot die over. De spits van Arsenal werd na zeventig minuten vervangen door Klaas-Jan Huntelaar.

Ron Vlaar

Feyenoorder Ron Vlaar viel aan het begin van de tweede helft in voor Wilfred Bouma, die met een hoofdblessure naar het ziekenhuis moest.

Tonny Vilhena

In de rust van de wedstrijd werd het Nederlands elftal onder 17 gehuldigd. Zij werden twee weken geleden Europees kampioen. In de finale versloeg het team Duitsland na strafschoppen. Feyenoorder Tonny Vilhena benutte de winnende penalty.