nieuws

Cel en tbs geëist voor marteling

ROTTERDAM - Justitie heeft twee en een half jaar cel en tbs geëist tegen een 21-jarige Vlaardinger, die had meegedaan aan een langdurige marteling. Tegen een 23-jarige medeverdachte is ook twee een half jaar cel gevraagd, zonder TBS.
De marteling vond plaats in februari van het vorig jaar in de Roerdompstraat in Vlaardingen. Het toen 17-jarige slachtoffer werd onder meer met een stanleymes en een boormachine verwond en hij kreeg heet vet over zijn rug gegoten.
Verder is hij geschopt en geslagen, werd zout in zijn wonden gestrooid en kreeg hij een gloeiende pan tegen de huid gedrukt. De kwellingen hebben meerdere uren geduurd, terwijl het slachtoffer opgesloten zat in de doucheruimte, met de handen vastgebonden. De reclassering schrijft in een rapport dat de verdachten handelden, alsof zij in een videogame waren verzeild.

Schuld

De verdachten hebben verklaard dat zij onder invloed van alcohol en drugs waren. Zij zouden het slachtoffer hebben gemarteld omdat hij nog een schuld van vijfduizend euro moest betalen.
Jeffrey L. -bijgenaamd ‘De Mof’- heeft gezegd dat hij zout in de wond heeft gedaan om het bloed te stelpen. Volgens deskundigen is hij zwakbegaafd en heeft hij een antisociale stoornis.
Andy L. -bijgenaamd ‘Rastaman’- las donderdag op de rechtbank in Rotterdam een excuusbrief voor, gericht aan het slachtoffer. "Ik wil je laten weten dat het mij spijt. Ik hoop dat je gezondheid vooruit is gegaan en dat je mij het ooit zal vergeven".

Blijvende littekens

Het slachtoffer was niet in de zaal aanwezig. Hij heeft een aanvraag voor een schadevergoeding van tienduizend euro ingediend. De man heeft blijvende littekens opgelopen. Hij durft niet meer in afgesloten doucheruimtes. Ook probeert hij uit de buurt te blijven van patatzaken, omdat hij de geur van frituurvet niet kan verdragen.
In deze zaak hebben twee andere verdachten eerder straffen tot twee jaar cel plus tbs gekregen. De hoogste straf was voor Vincent de B. uit Vlaardingen, de huurder van de woning aan de Roerdompstraat. Het gaat om een begeleid woonproject.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl