nieuws

Het geheim van koken op lage temperaturen

ROTTERDAM - Veel beroemde Rotterdamse koks vertrekken dit weekend naar Zwolle voor Chefs Revolution. Daar geven ’s werelds beste koks demonstraties. Veel aandacht zal uitgaan naar het koken op lage temperaturen, ofwel moleculair koken.

Door voedsel een paar graden warmer of kouder te verwarmen, verandert de smaak. Zo weten ze ook bij het Rotterdamse restaurant Vis aan de Maas. “Door nieuwe ovens, die je op een tiende van een graad nauwkeurig kunt instellen, kun je per minuut bepalen hoe warm je eten moet bereiden”, vertelt de dienstdoende kok. “Dat proef je.”
Verslaggever Jack Kerklaan wilde weten hoe dat werkt met al die temperatuurverschillen en vroeg de Rotterdamse 'sous-vide-oven-importeur' Ron Meulman om uitleg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl