nieuws

PFC en Smitshoek gebrand op Rijnmond Cup

ROTTERDAM - Zaterdag gaat de finale van de RTV Rijnmond Cup tussen PFC en Smitshoek. Beide ploegen kennen een goed seizoen. Smitshoek werd kampioen in de zaterdageersteklasse en PFC strijdt in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse op zondag. Daarnaast zijn beide ploegen gebrand op het winnen van de RTV Rijnmond Cup.
Smitshoek kroonde zich al vier wedstrijden voor het einde van de competitie tot kampioen in de eerste klasse B en dat werd goed gevierd. Zo goed zelfs dat uit de drie resterende duels slechts één punt werd gepakt.
Elke prijs pakken
Toch is de ploeg uit Barendrecht volgens trainer Raymond Frehe klaar voor de finale. 'Er is de afgelopen weken goed getraind. Elke prijs die je kunt pakken, moet je pakken. We gaan voor de dubbel.'
Nacompetitie
Waar bij Smitshoek de druk al weken van de ketel is, strijdt PFC nog volop voor promotie. De ploeg uit Geervliet plaatste zich door een zege op Wilhelmus voor de finale van de nacompetitie en strijdt daarin met Delft om een plekje in de eerste klasse.
Spelen en daarmee uit
Het eerste duel wordt zondag gespeeld, een dag na de Rijnmond Cup finale. Volgens trainer Rob Vuik gaat de ploeg desondanks vol voor de zege. 'We hebben het aan de spelers voorgelegd. Er zijn er die zeiden: we gaan gewoon twee wedstrijden spelen en daarmee uit. Als je uit een groep van 18 man kunt putten, moet het geen probleem zijn.'
De finale van de RTV Rijnmond Cup begint zaterdag om 14:30 uur op het terrein van Sportclub Feyenoord. De toegang is gratis. De wedstrijd is ook live te volgen via Radio Rijnmond en zondag in samenvatting te zien op TV Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl