nieuws

Bouw Markthal is inmiddels op de helft

ROTTERDAM - Aan de Blaak is donderdagavond de Markthal Experience geopend door wethouder Hamit Karakus. Dit gebeurt omdat de bouw van de hal nu op de helft is. In de miniatuur Markthal kan men zien hoe deze er uiteindelijk uit komt te zien.
De Markthal Experience is een replica van 1 op 10 gebouwd op vier meter hoogte en in deze tijdelijke expositieruimte kan men zien wat de bedoeling is. Zo ziet men de indeling van de markthal, maar ook is te zien hoe de woningen in de wand van het hoefijzerachtige gebouw er uit komen te zien.
Inmiddels is de bouw van de 117 miljoen euro kostende Markthal op de helft, hoewel daar op straatniveau nog niet veel van te zien is. Onder maaiveld zijn de vier etages voor de parkeergarage al een eind op orde.Het zal nog tot het najaar duren voordat met boven de grond activiteiten gaat zien.
Het wordt dan een gebouw van 70 bij 117 meter met een hoogte van 40 meter. In het complex komen 60 'marktstallen', 15 winkels, 6 horecazaken, een supermarkt, 228 appartementen en 1200 parkeerplaatsen. De Markthal wordt eind 2014 geopend.
Geïnteresseerden kunnen de Markthal Experience binnenlopen op dinsdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl