nieuws

Havenzicht opent eindelijk nieuw gebouw

ROTTERDAM - Aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam-Kralingen wordt vrijdagmiddag de nieuwe huisvesting van opvang Havenzicht geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het pand is in de plaats gekomen van het oude Havenzicht.
Het oude pand, dat 34 jaar dienst deed als opvanglocatie, werd vijf jaar geleden al gesloten omdat het niet meer voldeed. In de afgelopen vijf jaar zat de opvang in een tijdelijke ruimte aan de overkant. Nu is er een vier etages tellend gebouw herrezen op exact de plek waar het oude gebouw stond.
Mensen uit de onderkant van de samenleving, zoals daklozen, verslaafden en psychiatrisch patiënten kunnen er nu op een professionele manier worden opgevangen. Er zijn een nachtopvang voor 30 daklozen, 17 woonplekken en 20 verpleegbedden. Dat betekent een behoorlijke uitbreiding in vergelijking met het oude gebouw.
Daarnaast is er een spreekuur van een straatdokter, is er een pedicure en maatschappelijk werk. Op deze manier kunnen veel medische kosten op de lange termijn worden voorkomen. Juist de combinatie van deze zaken zorgt ervoor dat mensen die elders nergens meer terecht kunnen, bij Havenzicht nog wel de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl