nieuws

Foto's schetsen kleurrijk verhaal van Afrikaanderwijk

ROTTERDAM - In de Rotterdamse Afrikaanderwijk wonen al jaren allerlei verschillende culturen samen. Dat maakt de wijk één van de meest intrigerende wijken in Rotterdam qua mensen en geschiedenis. Fotografen Joop Reijngoud en Linda Malherbe legden de verhalen uit de wijk vast in beeld en organiseerden het Afrikaander Foto Festival.
Vrijdag opent de derde editie van het festival. “De opzet is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, leren kennen en vertrouwd raken met elkaar:, legt Malherbe uit. Ze fotografeerde samen met Joop Reijngoud de persoonlijke fotoalbums van bewoners, ondernemers en families uit de wijk en stelde een expositie samen met beeldverhalen. Reijngoud: “Bijna iedereen heeft wel een interessant verhaal. Uit fotoalbums kan je een levensverhaal destilleren en dat kan alle kanten op gaan.”
Een veelkleurig palet van persoonlijke verhalen schetst het beeld van de wijk: van de eerste Turkse gastarbeider in Nederland tot een grote familie met dertien kinderen die al zeventig jaar een echt kasteel in de wijk bewoont. Ook werden de families anno nu gefotografeerd.
De opening van het Afrikaander Foto Festival is om vijf uur vrijdagmiddag in Gemaal op Zuid aan de Pretorialaan 141. In de wijk hangen ook tien grote foto’s van zes bij vier meter buiten op gevels.
De foto’s blijven zes weken te zien, tot en met 14 juli.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl