nieuws

Goede start golfster Boeljon op Ladies Open

Boeljon start goed in Vlaardingen
Boeljon start goed in Vlaardingen
ROTTERDAM - Christel Boeljon is het Deloitte Ladies Open in Vlaardingen goed begonnen. De nummer 1 van Europa ging rond in 70 slagen (-2).
De flight van Nederlands beste speelster werd gevolgd door enkele honderden toeschouwers. De Nederlandse startte op hole 10 en maakte op haar eerste negen (holes 10-18) een birdie en een bogey. Op de eerste negen holes van golfclub Broekpolder maakte ze twee bogeys, maar ook twee birdies en een eagle.
Aan het begin van de middag stond Boeljon met haar ronde 70 twee slagen achter op de leider in het clubhuis, Florentyna Parker. De winnaar van 2010, die op dag 1 en 2 in dezelfde groep als Boeljon speelt, maakte 68. Met die score is Boeljon tot nu toe de beste Nederlandse, voor Marjet van der Graag (72 slagen), Karlijn Zaanen (75) en Sandra Eggermont (85).
‘Ik was niet heel scherp vandaag, maar ik ben wel tevreden’, zei Boeljon na haar eerste ronde. ‘Ik ga vanmiddag even oefenen. De ballen van de tee en de ijzers kunnen beter. Ik heb een paar korte putts gemist, wat ik normaal niet doe. De greens zijn af en toe wat hobbelig, maar het was ook mijn eigen schuld.’
Boeljon is na twee toernooizeges in 2012 nummer 1 op de Money List van de Ladies European Tour. Op de vraag of het toernooi van de Ladies European Tour in eigen land extra druk betekent, antwoordde Boeljon bevestigend. ‘Ja, er wordt zo veel van je verwacht. Als ik win, is het bij wijze van spreken nog steeds niet goed genoeg. Maar het hoort bij de nummer-1 positie van Europa. Ik ben geen machine, maar ik heb me wel goed voorbereid. Mijn planning voor dit toernooi is weer wat beter dan vorig jaar, ook dat is een leerproces. Ik weet dat ik deze week nog geduldiger moet spelen dan anders. Er zijn deze week een hoop goede speelsters. Maar ik hoor daar bij.’
De titelverdedigster, Melissa Reid, is er niet bij in Vlaardingen. De Engelse kreeg het tragische nieuws te verwerken dat haar moeder was omgekomen bij een auto-ongeluk. Het verkeersongeval gebeurde van de week in Duitsland uitgerekend op het moment dat de ouders van Reid opweg waren naar een wedstrijd van haar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl