nieuws

Schiedam strijdt tegen leegloop

ROTTERDAM - Schiedam bindt de strijd aan met de voortschrijdende leegloop en leegstand in de stad. Met de Ontwikkelingsvisie Binnenstad van wethouder Groeneweg van Ruimtelijke Ordening en Economie, moet Schiedam aantrekkelijker worden om te wonen en te bezoeken.
Er wordt extra geld uitgetrokken om de historische setting van de stad te combineren met een gevarieerd recreatieaanbod in de vorm van winkels, horeca, culturele voorzieningen en andere activiteiten.
In de ontwikkelingsvisie krijgen De Lange Haven en Schie bijvoorbeeld een centrale positie in de binnenstad. Er moeten terrasjes komen aan de Havens en de Schie en de pleinen rond de Grote Markt en de Koemarkt. Ook zijn er plannen om het terrein van Dirkzwager in te vullen en het Museumkwartier te versterken. Verder staat het koesteren van de historische setting van Schiedam hoog in het vaandel, omdat de stad zich daarmee onderscheidt van omliggende steden. Activiteiten op en aan het water moeten het plaatje afmaken.
Ook private partners wordt gevraagd om daar de portemonnee voor te trekken en mee te denken om het stadsbestuur te helpen Schiedam niet verder te laten afglijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl