nieuws

Aflevering 4: Laatste megabouwproject

De_Rotterdam
De_Rotterdam
ROTTERDAM - De kans dat er binnen afzienbare tijd een bouwproject als De Rotterdam van de grond komt, is erg klein. Het grootste gebouw van Nederland, een ontwerp van architect Rem Koolhaas, kostte 350 miljoen euro en in de huidige crisistijd, waagt een financier zich voorlopig niet aan een dergelijke investering.
In november 2013 wordt het gebouw, dat net zo groot is als alle torens op de Wilhelminapier bij elkaar, opgeleverd. Het biedt dan plaats aan een designhotel, 240 appartementen en kantooruimte. Belangrijkste huurder is de gemeente Rotterdam. Het wordt namelijk de nieuwe behuizing van diensten als Stadsontwikkeling en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.

De Rotterdam wordt zo groot als een voetbalveld en 150 meter hoog. De bouw is nu tot 90 meter hoogte gevorderd. Een bouw die gecompliceerd is, omdat de werkruimte heel klein is en het gebouw zo zwaar is, dat het enkele tientallen centimeters in de drassige Rotterdamse grond zakt. Dat proces wordt continu in de gaten gehouden door lasermeetapparatuur en indien nodig gecorrigeerd door te vijzelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl