nieuws

Ontdekhoek lijkt gered

Ontdekhoek
Ontdekhoek
ROTTERDAM - De Ontdekhoek in Rotterdam lijkt gered. De educatieve instelling waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen, moet weg uit het gebouw van het Onderwijsmuseum omdat daar het University College komt.

Er kon geen alternatieve locatie worden gevonden, maar die lijkt er nu toch te komen. Waar precies in Rotterdam is nog niet duidelijk, maar wethouder De Jonge van Onderwijs heeft laten weten dat de Ontdekhoek voor Rotterdam behouden moet blijven.
Maandag gaat de gemeente bekijken of een leegstaand pand in Rotterdam geschikt is als tijdelijke locatie voor de Ontdekhoek. Binnen twee weken moet de Ontdekhoek daarheen verhuizen.
Directeur Bert Nagel is blij met de oplossing, maar nog wel een beetje sceptisch: “Het is natuurlijk heel kort dag en het is maar de vraag of we een geschikte tijdelijke oplossing vinden.”
Uiteindelijk is het volgens Nagel de bedoeling dat De Ontdekhoek in de ruimte bij het Port Experience centrum naast de Spido terecht komt. Dat wordt nu van de gemeente gehuurd door het havenbedrijf Rotterdam. Zij moeten het eerst in de oude staat terugbrengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl