nieuws

Rennen tegen kinderkanker in Kralingen

Het Kralingse Bos
Het Kralingse Bos
ROTTERDAM - Het Kralingse Bos wordt zondag opgeschrikt door bonte groepen wandelaars en hardlopers. Zij trotseren het bebosde gebied om geld op te halen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
De deelnemers aan de sponsorloop zijn geen doorgetrainde hardlopers, maar vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de strijd tegen kinderkanker. Zij hoeven dan ook niet allemaal vijf tot tien kilometer af te leggen: de jongste deelnemers mogen 's middags een apart kinderparcours afleggen. Voor de jongste deelnemer, de 2-jarige Evy, is zelfs dat aparte traject van een kilometer nog een flinke afstand.
Deelnemers zoeken onder meer via de website van de stichting naar sponsors. Voor de sponsorloop van zondag is al bijna honderdduizend euro toegezegd, meldde KiKa. De stichting gebruikt het geld om een nieuw kankercentrum voor kinderen te financieren. Dat moet in 2015 opengaan in Utrecht.

Muziek

Ook toeschouwers hoeven zondag niet stil te zitten. Gedurende de middag verzorgen de artiesten van Music Matters de muziek tijdens de sponsorloop. Voor jongeren brengt de organisatie een batterij attracties in stelling. Zo zijn er workshops en een springkussen.

Wereldwijd

Wandelaars die genieten van een uitdaging kunnen overigens niet alleen in Rotterdam wandelen voor de goede zaak. Reislustige renners kunnen bijvoorbeeld ook meedoen aan de ruim 40 kilometer lange KiKa-marathon in New York. Wie het avontuur graag iets dichter bij huis opzoekt, kan zich ook inschrijven voor een bijna honderd kilometer lange wandeling over de veluwe.
Foto: Google

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl