nieuws

Hond Luna redt Flame de kat

ROTTERDAM - De Ridderkerkse kat met een gigantische tumor op zijn kop, is gered. De hulp kwam van Dierenbescherming Rotterdam-Rijnmond en uit onverwachte hoek, namelijk van hond Luna.
Vorige week startte de dierenbescherming een inzamelingsactie om het leven van het diertje te redden. Eigenaar Michel van der Padt kan namelijk de bestraling van ruim 3000 euro niet betalen. De reddingsactie leverde binnen een paar dagen al ruim 500 euro op. Vanwege dit snelle succes liet de dierenorganisatie de bestraling van Flame al starten.

Hond Luna
En inderdaad het bedrag is inmiddels bij elkaar gesprokkeld, maar dat is meegekomen door hond Luna. Tegelijkertijd met de inzamelingsactie voor Flame, liep er namelijk ook een Twitteractie voor hond Luna. Het beestje had zijn poot twee keer op dezelfde plek gebroken. Een operatie zou 2500 euro moeten kosten, maar de Stroowaert kliniek uit Oud-Beijerland wilde het wel tegen de kostprijs doen. Uiteindelijk bleef er 2000 euro van het ingezamelde bedrag over. En dus dacht de dierenbescherming: daar kunnen we Flame mooi mee redden.

'Iedereen super bedankt'

De komende weken blijft Flame voor zijn bestralingen in Utrecht. Daarna hoopt zijn baasje hem weer gezond mee naar huis te kunnen nemen. Van der Padt: " Dit is fantastisch nieuws. Ik wil alle inzamelaars en dierenvrienden dan ook super bedanken. Ik hoop natuurlijk ook dat Luna een heerlijk leven krijgt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl