nieuws

Pullman Zwijndrecht gaat dicht; 54 mensen verliezen baan

Beddenfabrikant Pullman in Zwijndrecht
Beddenfabrikant Pullman in Zwijndrecht
ROTTERDAM - Beddenfabrikant Pullman in Zwijndrecht, sluit eind dit jaar de deuren. Alle 54 medewerkers verliezen hun baan. De matrassenfabriek kampt met overcapaciteit en het moederbedrijf wil de productie in Nederland concentreren op één plaats.
Het Zweedse Hilding Alders, eigenaar van Pullman, heeft dezelfde problemen bij Eastborn Slaapsystemen in Vroomshoop. Ook in die vestiging is zoveel overcapaciteit, dat de totale productie van beide fabrieken op een locatie kan plaatsvinden. Verhuizing van personeel naar Overijssel is daarom niet aan de orde.
Directeur Ludo Campman zegt dat het personeel behoorlijk aangeslagen is door de aankondiging. Onder hen zijn mensen die al meer dan veertig jaar bij de Zwijndrechtse beddenfabriek werken. De ondernemingsraad van Pullman moet formeel nog instemmen met de sluiting van de fabriek.
Pullman heeft zijn wortels in Rotterdam, waar het 72 jaar geleden letterlijk werd weggebombardeerd. Het bedrijf vestigde zich aan de Ringdijk in Zwijndrecht. Daar maakte het eind vorige eeuw plaats voor woningbouw. Het huidige pand op bedrijventerrein De Geer zal worden verkocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl