nieuws

Kinderen testen Professor Plons

ROTTERDAM - Kindertentoonstelling Professor Plons wordt zondag officieel heropend. De tentoonstelling op de bovenste verdieping van het Rotterdamse Maritiem Museum is helemaal vernieuwd. Donderdag mochten de groepen 3 en 6 van de Margrietschool in Rotterdam de nieuwe expositie alvast testen.
Bezoekers van Professor Plons stappen als het ware in een stripverhaal. Plons is net terug van een grote reis en staat op het punt weer te vertrekken. In de tussentijd verblijft hij in het Maritiem Museum. En daar begint het avontuur van de kinderen: ze moeten hem helpen met inpakken, laden, lossen en sorteren.
Kinderen kunnen spelen op het nieuwe futuristische schip van de professor, de houten vissersboot van Kapitein Kurk, de zeilboot van Sai-Ling, de hondenhokboot van reddingshond Dobber en de onderzeeër van Scheurbuik. Ook nieuw is de verzameling van Professor Plons die bestaat uit rariteiten uit de hele wereld.
Het is de vierde keer in de geschiedenis van Plons dat de boel is verbouwd. Het museum richt vanaf nu meer op iets oudere kinderen, meisjes en scholen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl