nieuws

Odfjell moet weer dwangsom betalen

odfjell
odfjell
ROTTERDAM - Tankopslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse Botlek moet wederom een dwangsom betalen aan milieudienst DCMR. De dienst int deze eerder opgelegde dwangsom omdat het bedrijf weer gevaarlijke stoffen zoals benzeen heeft laten ontsnappen. Dit heeft de DCMR donderdag bekend gemaakt. Het gaat om 50.000 euro.

De DCMR deed in februari en maart onderzoek naar ontsnappingsbronnen van vluchtige organische stoffen. Deze werden op het hele bedrijf, maar vooral bij laadplaatsen en tankputten gemeten. Op 11 april is er bij Odfjell weer gecontroleerd en werden wederom emissies gemeten. Hiervoor moet het bedrijf nu boeten. Hoe hoog de boete is, is niet bekend. Volgens de DCMR is het probleem inmiddels verholpen.
De oorzaak van het probleem was een lekkende schuimpot. Deze wordt gebruikt om water en lucht te mengen tot een schuimmengsel dat kan worden gebruikt om een brand te blussen.
Odfjell is sinds september vorig jaar in opspraak. Het bedrijf verzweeg ontsnapping van 220 ton butaan en verschillende benzeenlekkages. Uit een groot onderzoek van DCMR, Inspectie SZW en de Veiligheidsregio bleek onlangs nog dat het bedrijf zijn zaken nog steeds niet op orde heeft. Daarom worden er binnenkort mogelijk delen van het bedrijf stilgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl